flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання з питань пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях

01 березня 2024, 15:23

         01 березня 2024 року Бершадським районним судом Вінницької області  спільно  із працівниками служби Служби судової охорони за участі фахівців Державної пожежно-рятувальної частини №16 м.Бершадь проведено тактико-спеціальні навчання, під час яких відпрацьовувалися дії судових охоронців , працівників суду та працівників ДПРЧ-16 м. Бершадь  у разі виникнення пожежі в приміщенні Бершадського районного суду.

        В ході проведених навчань відпрацьовано алгоритм дій в разі виникнення пожежі: після виявлення умовної пожежі негайно повідомлено про неї за номером «101» та вказано адресу загоряння, кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі та наявну кількість людей.

        Після чого вжито заходів для евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі первинними засобами пожежогасіння та збереження матеріальних цінностей.

         По приїзду працівниками  ДСНС, працівникам апарату Бершадського районного суду  та відділення охорони було роз’яснено класифікації пожеж, види та способи засобів пожежогасіння, а також правила їх застосування на практиці, а саме відпрацьовано первинні навики користування пожежним краном, пожежним інвентарем (гаки, ломи, багра, сокири, відра), ручними пінними, вуглекислотними і порошковими вогнегасниками з наведенням їх характеристик та ситуацій в яких необхідно застосовувати той чи інший вогнегасник.

            Особливу увагу, під час проведеного навчання, приділено наданні першої долікарської допомоги при опіках та допомоги при отруєннях продуктами горіння.

Пресслужба суду