flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

25 березня 2024, 15:41

22 березня 2024 року у Бершадському районному суді Вінницької області на виконання плану роботи суду на І півріччя відбулася зустріч працівників суду із учнями 9-10-х класів Бершадського ліцею №1 імені Анатолія Матвієнка та учнями 9-А класу  Бершадського ліцею №1 в рамках заходу «Дня відкритих дверей у суді».

      Програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

      Вітальним словом гостей зустріла заступник керівника апарату суду Олена Чернявська, а командир першого відділення охорони м. Бершадь ст. сержант ССО В’ячеслав Кифорук ознайомив із порядком пропуску осіб до приміщення суду та роботою служби судової охорони.  Після знайомства учні оглянули робочі кабінети працівників та побували у залі судових засідань, де Олена Вікторівна розповіла про структуру суду, головні напрямки роботи, про судові реформи, а також місця учасників судового процесу в залі суду, участь сторін у справі в режимі відеоконференції.

      Про основи адміністративних і кримінальних правопорушень розповів суддя спікер Володимир Гуцол. Володимир Іванович відзначив, з якого моменту настає правова відповідальність неповнолітніх і пояснив школярам, яке покарання передбачено за вчинення правопорушень, розповів про правила складання протоколу про притягнення особи до адміністративної відповідальності. Йшлося також і про проблему булінгу, який зараз поширений серед молоді.

     Далі естафету перейняла помічник судді Вікторія Дідківська, яка детально розповіла про роботу помічника судді, основні аспекти діяльності судді та процедуру здобуття статусу судді. Також Вікторія Ігорівна продемонструвала учням коротенькі відео, в яких було відображено командну роботу судді, помічника та секретаря судового засідання.

     Під час заходу голова суду Руслан Хмель розповів про основні принципи здійснення правосуддя та особливості юридичних професій, ознайомив з вимогами, яким мають відповідати особи, що збираються працювати в галузі права, і звичайно, визначитися, які вищі навчальні заклади готують юристів та отримати практичні поради щодо вибору свого професійного майбутнього.

    Діти дізналися про те, що професія судді – почесна та відповідальна, потребує ґрунтовних професійних знань, життєвого досвіду, оскільки за кожним вердиктом судді – людська доля.

    Вибір професії – важливий крок в житті учнівської молоді. Успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Потрібно свідомо обмірковувати всі аспекти свого професійного вибору і впевнено слідувати до своєї мети!

    В ході активного спілкування, учні задавали цікаві запитання на які отримали змістовні відповіді.

    Наостанок зустрічі командир 5 взводу охорони (м. Бершадь) майор ССО Микола Луцюк розповів про історію виникнення Служби судової охорони та продемонстрував екіпірування відповідним спорядженням працівників судової охорони, після чого діти змогли приміряти та випробувати на собі різні елементи захисту.   

  Наприкінці зустрічі підлітки мали змогу сфотографуватися у кріслі судді та екіпіруванні працівників  судової охорони, а на згадку про візит до нашої установи зробили спільні фото.

    Бажаємо нашим ліцеїстам зробити правильний вибір майбутньої професії, мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал та побудувати кар’єру своєї мрії!

Пресслужба суду.