flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз стану виконання судових рішень в період з 01.07.2018 по 01.10.2018 року

30 вересня 2019, 16:15

Згідно процесуального законодавства, вирок, що набрав законної сили, звертається до виконання судом, не пізніш як через три доби з дня набрання ним законної сили або повернення справи з апеляційної чи касаційної інстанції.

Вирок місцевого суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляцій, а вирок апеляційного суду — після закінчення строку на подання касаційної скарги, внесення касаційного подання, якщо його не було оскаржено чи на нього не було внесено подання.

Зверненню до виконання вироків, постанов у кримінальних провадженнях в Бершадському  районному суді Вінницької  області  покладається на канцелярію суду, а саме, -   на секретаря суду .

Усі копії вироків,  ухвал і постанов, що надсилаються на виконання, а також виконавчі листи, що видаються судом, завіряються підписами головуючого по справі , і секретаря суду з поставленням гербової печатки суду, супровідні листи, що надсилаються разом із копіями зазначених документів, підписуються тими ж особами.

Після набрання вироком суду законної сили копія вироку із супровідним листом, підписаним суддею  надсилається за належністю відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України та в строки, установлені ним.

Проводячи даний аналіз, встановлено, що процесуальні дії пов’язані із зверненням рішень суду по кримінальним провадженням  проводяться з дотриманням вимог Інструкції ведення діловодства в загальних місцевих судах, затвердженої наказом ДСА України.

Відповідно до обліково-статистчиних даних, сформованих за допомогою КП «Д-3», у  Бершадському районному суді Вінницької  області в період з 01.07.2018 по 01.10.2018 року ,перебувало 29 справ в яких  : 20 вироків   набрали законної сили ,  8 закритих у зв'язку з відмовою потерпілої від обвинувачення , 1 задоволена у зв'язку з примиренням винного з потерпілим.

Аналізуючи стан виконання судових рішень Бершадським районним судом Вінницької області  можна спостерігати  , що в  період з 01.07.2018 по 01.10.2018 було відправлено 84 супровідних листів у кримінальному провадженні , з яких : 19 до Національної поліції , 8 в Державну установу “Центр пробації” , 5 до Установи виконання покарань , 24  до місцевої прокуратури , 9 до Державної виконавчої служби , 1 супровідний лист відправлений адвокату , 10 для відома учасникам справи , 7  з яких військовому комісаріату , 1 до виправної колонії .

Підсумовуючи викладене можна зробити висновок , що  звернення до  виконання судових рішень у кримінальних провадженнях Бершадського районного суду Вінницької області  знаходиться на належному  рівні. Строки, порядок звернення судових рішень в кримінальних провадженнях  не порушувались.

 

 

Секретар судовго засідання       

Бершадського районного суду                                                     Тупиця.В.В.