flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналізроботи із зверненнями та інформаційними запитами громадян за 2017 рік

30 вересня 2019, 16:30

Робота із зверненнями громадян у Бершадському районному суді Вінницької області  проводиться відповідно до Конституції України , Закону України "Про звернення громадян", Указу Президента від 07.02.2008  №109/2008 року «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення громадян”.

Так у ст.40 Конституції України зазначено , що всі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади ,органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів , що зобов’язані розглядати звернення і давати обґрунтовану  відповідь у встановленому законом порядку.

         Робота із зверненнями громадян  здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства та направлена на забезпечення реалізації конституційного права кожного громадянина ,на звернення із заявами , скаргами щодо оскарження певних рішень  , відновлення їхніх порушених прав і законних інтересів.

Так від 18.10.2016 року №58-од  було призначено відповідальну особу за ведення обліку звернень громадян та з питань запиті та інформації.

Звернення та інформаційні запити розглядаються та вирішуються у строки визначені законом. За результатами розгляду громадянам надаються обґрунтовані та вичерпні відповіді . На всі письмові звернення заявникам надсилається письмова відповідь про результати розгляду та прийняті рішення.

Головою Бершадського районного суду та керівником апарату суду регулярно здійснюється прийом громадян з питань організаційної роботи суду у визначені дні та години прийому . Графік прийому громадян затверджений наказом голови  Бершадського районного суду Вінницької області  “ Про затвердження графіку прийому громадян  №40  від 18.05.2017. року”.

З метою якомога ширшого інформування населення про діяльність  Бершадського районного суда у Вінницькій області активно використовується  інтернетресурс,  а саме на офіційному веб-сайті .

Протягом  2017 року до Бершадського районного суду вінницької області надійшло 1 звернення , яке було подано письмово .

По даній заяві було відкрите провадження та  розглянуті вимоги викладені у письмовій формі , було надано повні та об’єктивні відповіді. Порушень строків  при розгляді заяв не було , так як відповідь була надана у встановленому законом порядку ,та надіслане рекомендоване повідомлення запитувачу .

 Протягом  2017 року до Бершадського районного суду Вінницької області надійшло 14 письмових інформаційних запитів . Дані запити опрацьовано , розглянуто у встановленому законом порядку та надано запитуваному письмову відповідь , яку надіслано поштою рекомендованим листом .

Підсумовуючи викладене , необхідно відмітити , що право громадян звертатися особисто , а також направляти індивідуальні чи колективні  звернення до суду чи інших органів влади є одним з найважливіших засобів прояву  суспільно-політичної активності , зацікавленості їх у суспільних справах а також для захисту ними своїх прав та законних інтересів. Робота в Бершадському районному суді Вінницької  облаласті по даному напрямку проводиться  належним чином .

 

Помічник судді                                                                                 Даніленко Є.К