flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз стану виконання судових рішень у кримінальних справах , кримінальних провадженнях за 2017 рік.

30 вересня 2019, 16:32

Відповідно до плану роботи Бершадського районного  суду Вінницької області  проведено аналіз  стану  виконання судових рішень у кримінальних справах ,кримінальних провадженнях за 2017 рік., встановлено такі статистичні дані:

– за 2017 рік до Бершадського районного суду Вінницької області  на розгляд поступило 234 справи , по 177 справах було винесено Вироки .

         Згідно процесуального законодавства, вирок, що набрав законної сили, звертається до виконання судом, не пізніш як через три доби з дня набрання ним законної сили або повернення справи з апеляційної чи касаційної інстанції.

Вирок місцевого суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляцій, а вирок апеляційного суду — після закінчення строку на подання касаційної скарги, внесення касаційного подання, якщо його не було оскаржено чи на нього не було внесено подання.

Усі копії вироків,  ухвал і постанов, що надсилаються на виконання, а також виконавчі листи, що видаються судом, завіряються підписами голови суду або судді, головуючого по справі, і секретаря суду з поставленням гербової печатки суду, супровідні листи, що надсилаються разом із копіями зазначених документів, підписуються тими ж особами.

Проводячи даний аналіз, встановлено, що процесуальні дії пов’язані із зверненням рішень суду по кримінальним провадженням  проводяться з дотриманням вимог Інструкції ведення діловодства в загальних місцевих судах, затвердженої наказом ДСА України № 173 від 17.12.2013 року.

Так, за  вироком  суду у справах в яких особа (або особи), яка засуджена до позбавлення волі або арешту, та не перебуває під вартою, судом надсилаються дві копії вироку органу внутрішніх справ за місцем проживання засудженого, копії апеляційної, касаційної ухвал (якщо такі є) і розпорядження про виконання вироку, що набрав законної сили встановленої форми. Розпорядження про виконання вироку, що набрав законної сили, обов’язково підписується головуючим по справі або головою суду та секретарем суду з кримінальних справ.

Для прикладу, вироком  Бершадським районним судом Вінницької області від 24.05.2017 року по  кримінальному провадженню     за  обвинуваченням  гр.,К ч. 2 ст. 309 КК України і призначено йому покарання у виді 4 (чотирьох) років  позбавлення волі. Вирок набрав чинності 25.09.2017 року .

На підставі ст. 75 КК України звільнити гр..К від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки. На підставі  п.1,2  ч.1 ст. 76 КК України покласти  на гр.,К  обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Так   20.04.2017  року  Бершадським районним судом Вінницької було розглянуто  кримінальне провадження  за  обвинуваченням  гр.,С за  ч. 2 ст. 15 та ч.2 ст 146 КК України і призначено йому покарання у виді 3 (трьох) років  позбавлення волі. Вирок набрав чинності 20.10.2017  року .Розглянувши справу колегією суддів , Суд Апеляційної інстанції  дійшов висновку залишити справу без змін. На даний час справа знаходиться у Вищому спеціалізованому суді.

Виходячи із наведеного можна зазначити, що при судовому розгляді кримінальних справ , з метою всебічного дослідження зібраних по справах матеріалів та винесення обґрунтованого рішення, судом ретельно перевірялися всі фактичні обставини справи, направленість умислу, мотиви, ціль, наслідки і характер дій підсудних.

 

В.о.  ст. секретаря суду                                                                 Тупиця В.В.