flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

10 листопада 2020, 10:24

Нагадуємо учасники судового процесу, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" внесено зміни до процесуальних кодексів відповідно до яких під час дії карантину учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Для участі у відеоконференції поза межами суду необхідно зареєструватися у відповідній системі. Посилання на таку систему Ви знайдете на головній сторінці сайті суду в розділі «Громадянам», вона має назву УЧАСТЬ У ВІДЕОЗАСІДАННІ.

Під час реєстрації Вам стане в нагоді покрокова Інструкція про порядок реєстрації в системі "EASYCON", через яку можна взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференцзв'язку поза межами суду.

Щоб взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання учасник справи подає відповідну заяву, в якій обов’язково потрібно  вказати:

  • назву суду;
  • номер судової справи;
  • дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;
  • своє прізвище, ім’я та по-батькові;
  • свій статус в судовій справі;
  • електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;
  • назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз’язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua);
  • номер телефону для зв’язку із судом;
  • відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Зверніть увагу, що таку заяву також необхідно надіслати іншим учасникам справи.

Крім того, для зручного користування, на нашому сайті в розділі Громадянам ми створили окремий розділ щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Тут Ви знайдете користі та практичні поради:

Як зареєструватися в системі "EASYCON" та взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференцзв'язку поза межами суду.