flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення НАЗК щодо подання декларацій

28 березня 2022, 11:27

Роз’яснення НАЗК щодо подання щорічних декларацій

      ДСА України опублікувала роз’яснення НАЗК щодо подання щорічних декларацій.

      У Національному агентстві запобігання корупції зазначають, що подавати декларації треба буде протягом трьох місяців після закінчення воєнного стану.

      Це стосується всіх типів декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та про відкриття валютного рахунку. Верховна Рада проголосувала законопроект № 7121, яким визначено, що будь-які звіти, декларації тощо від фізичних та юридичних осіб до закінчення війни подавати наразі не треба. НАЗК підготувало роз’яснення, аби уточнити всі деталі застосування нового закону за посиланням:

https://bit.ly/NACP_dec

      Також у роз'яснені зазначено, що до перемоги над загарбниками декларанти та керівники партій не повинні витрачати час на заповнення звітних документів, а натомість мають докладати всіх можливих зусиль для оборони Української держави, захисту свободи й миру в Європі та світі.

      У ДСА України зазначають, що щорічні декларації про майновий стан і доходи мають подавати майже 20 тисяч суддів, працівників апарату судів, органів та установ системи правосуддя. Відповідно, після внесення змін до законодавства, декларації подаватимуться після закінчення воєнного стану.

      Державна судова адміністрація України.