flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь заступника керівника апарату суду у засіданні круглого столу

26 січня 2024, 14:27

       Заступник керівника апарату суду Олена ЧЕРНЯВСЬКА 25 січня 2024 року взяла участь у засіданні круглого столу за участі працівників управління з дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, очільника відділу поліції №1, працівників Управління головної інспекції ГУНП у Вінницькій області, співробітників прокуратури, адвокатури та безоплатної правової допомоги, яке відбулося у ВП №1 Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області. Зустріч присвячена річниці впровадження системи «Custody Records»,  під час якої присутні підбили підсумки та результативність роботи системи контролю.

       Завданням системи є убезпечення правоохоронців від можливих неправдивих звинувачень у протиправних діях,  гарантування безпечного перебування затриманих осіб під контролем поліції, забезпечивши можливість ефективно боротися зі злочинністю, не порушуючи при цьому права людини. Водночас система відео моніторингу зможе захистити правоохоронців від можливих провокацій, допоможе уникнути конфліктних ситуацій та за допомогою записів вирішити спірні моменти.

        Інноваційна система обліку «Custody Records» та фронт-офіси (простір, в якому постійно знаходиться поліцейський, котрий зможе допомогти кожному, хто звертається з різних питань: подати звернення, отримати консультацію, довідку або ж будь-яку юридичну послугу) повноцінно функціонують у 25 підрозділах ГУНП у Вінницькій області й щоденно доводять свою ефективність.

         Начальник відділу поліції Вадим Революк зазначив, що за час функціонування даної системи зменшилась  кількість скарг, у тому числі й безпідставних.  Завдяки «Custody Records» у підрозділі поліції може безпечно почуватися кожен, адже проєкт передбачає відео нагляд, котрий однаково захищає права і громадян і правоохоронців.

        Проведено детальну презентацію конкретних випадків дієвої автоматизованої системи відео моніторингу.

        Старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Вадим Кулик - зазначив, що це позитивний досвід який запозичений у Великій Британії та продовження роботи над подальшим втіленням міжнародних стандартів захисту прав людини на Вінниччині є особливо важливим завданням на сьогодні для державних органів і пріоритетним для національної поліції, тому ми продовжуємо впроваджувати безпекові проєкти у нашому регіоні.      

 

Пресслужба суду