flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В БЕРШАДСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ ПРОВЕДЕНО ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

17 березня 2017, 08:36

 Згідно з планом роботи суду на І півріччя 2017 року  15 та 16 березня 2017 року в Бершадському районному суді проведено День відкритих дверей.

15 березня 2017 року  до суду завітали  вчителі та учні старших класів Бершадської ЗОШ №3 та Пятківської ЗОШ. 16 березня 2017 року відвідали даний захід  вчителі та учні старших класів Бершадської ЗОШ №1.

Голова суду Руслан Валентинович Хмель прочитав ознайомчу лекцію про здійснення судами правосуддя;   про систему судів в Україні; про кримінальне, цивільне, адміністративне судочинство; про процесуальне законодавство,  яким керуються судді при  розгляді справ;  про суддів Бершадського районного суду та їх роботу; про інші тонкощі українського судочинства. Також в своїй доповіді голова суду наголосив про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, застеріг молодь від  необачних вчинків.

 

Керівник апарату суду Прокопець В.М. ознайомила  відвідувачів  з організаційною діяльністю апарату суду,  розповіла  проходження судової справи від реєстрації до її виконання та  передачі в архів.  Коротко  розповіла історію Бершадського районного суду та провела екскурсію по приміщенню суду, по залах судових засідань.

 

Помічник судді Натальчук О.А.  розповіла відвідувачам про патронатну службу в суді, про роботу помічника судді, а саме: як готуються судові документи, як  підбирається нормативна база при створенні проекту  судового рішення. 

Головний спеціаліст з інформаційних технологій  Кунянський М. П.  наглядно  продемонстрував новітні технології в судочинстві, зокрема:  проведення засідань в режимі відеоконференцзвязку, формування і надсилання СМС-повісток, розповів про АСДС, про сайт суду, яку саме інформацію він містить.

Також учасники заходу мали можливість побувати в судовому процесі при розгляді справ.

 По завершенні зустрічі відбувся активний діалог між  організаторами та відвідувачами, висловлено взаємну подяку за спільно проведений захід.

 

 

    Даним заходом  підвищено загальний рівень правової культури та освіти, правових знань, формування поваги до права  в молоді району, а також налагоджено правовий діалог між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

Керівник апарату суду                                             Прокопець В.М,