flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Положення про порядок функціонування підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

27 серпня 2021, 09:45

           Вища рада правосуддя 17 серпня 2021 року відповідно до вимог законодавства затвердила Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі-Положення).

           Нагадаємо, що до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи законодавством передбачено створення та функціонування окремих підсистем (модулів) цієї інформаційно-телекомунікаційної системи (ІТС), тобто поетапне введення в дію усієї ІТС, яка буде забезпечувати діяльність судової влади. Прийняте Положення визначає застосовні терміни і поняття. Передбачено порядок функціонування в судах та в органах правосуддя окремих підсистем (модулів) ЄСІТС. Такими підсистемами є «Електронний кабінет», «Електронний суд», а також функціонування відеоконференцзв’язку, як окремої підсистеми. Визначено порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням вказаних підсистем ЄСІТС. Урегульовано особливості використання в судах та органах правосуддя програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у повному її складі підсистем або ж модулів.

            Відповідно до встановленого законодавством порядку підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи мають почати функціонувати через 30 днів після опублікування Вищою радою правосуддя у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади України оголошення про створення та забезпечення функціонування відповідної підсистеми (модуля), що потребує певного часу.