flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся XVII позачерговий з’їзд суддів України

04 листопада 2019, 09:36

29 – 30 жовтня 2019 року у місті Києві, в конгрес-холлі готелю "Президент" відбувся XVII позачерговий з’їзд суддів України, який було скликано відповідно до рішення Ради суддів України, на порядок денний якого винесено питання обрання трьох суддів Конституційного Суду України, обрання двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також доведення інформації органів суддівського самоврядування/врядування про їх діяльність.

Напередодні позачергового XVII з’їзду суддів України, Радою суддів України, було затверджено кількість делегатів які візьмуть участь в з’їзд у кількості 277, та рекомендовано провести спільні збори місцевих загальних сіддів для визначення делегатів від області, які візьмуть участь в з’їзді. Так, 27.09.2019 року  у приміщенні Вінницького апеляційного суду було проведено спільні збори суддів місцевих загальних судів Вінницької області, головним питанням порядку денного яких, було обрання делегатів на XVII позачерговий з’їзд суддів України. Рішенням даних зборів було обрано 7 делегатів від Вінницької області для участі в з’їзді, серед яких і суддя Бершадського районного суду Вінницької області Хмель Руслан Валентинович.

Делегатами на позачерговому XVII з’їзді суддів України, за результатами голосування, було вирішено, що за їх квотою достойними одягнути вишневу мантію стали: суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці Галина Юровська та голова Волинського апеляційного чуду – Петро Філюк.

Також, делегати з'їзду проголосували за призначення членів ВККС України, за результатами якого було обрано двох членів, якими стали Тетяна Широян  та Олександр Панасюк, суддя Вінницького апеляційного суду.

 

Помічник судді

Бершадського районного суду

Вінницької області                                                   В.І.Дідківська