flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 грудня - День працівників суду

13 грудня 2019, 10:29

Мабуть, нікого  не треба переконувати, що правосуддя  є  основою  держави та її обличчям, тому що державу  сприймають насамперед за рівнем правосуддя, оскільки людині потрібні не тільки хліб і видовища, а й справедливість.  

На даний час, нажаль, в судовій системі України, як і в інших, є чимало проблем. Під час будь яких змін нелегко працювати, а тим паче під час реформ, які зараз тривають. Особливо нелегко суддям здійснювати правосуддя, оскільки навантаження  з кожним роком зростає, а із 6 суддів за штатом в Бершадському районному суді  здійснюють правосуддя лише 4,  відповідно  навантаження на 1 суддю  значно зросло.  Але, незважаючи на напружений ритм   роботи і на зростання навантаження, суддями приймаються законні, виважені та обґрунтовані  рішення, про що свідчать аналізи  оскаржених та скасованих рішень вищими інстанціями.  

Високопрофесійний суддівський корпус в складі суддів  Гуцола  В.І., Хмель Р.В., Рудь О.Г.  з квітня 2017 року очолює  Губко Вадим Іванович, досвідчений юрист, який  має суддівський стаж більше 11 років.

Багато років життя присвятили служінню Закону судді Куйбіда А.І. та Жарун А.П., які в 2016 році вийшли у відставку.

Організація роботи суду лежить на апараті суду. Адже  кожен документ який  надходить до суду,  належним чином та в передбачені  терміни реєструється,  в  певному порядку передаються для опрацювання,  переміщується у спеціальній програмі документообігу суду.  Після призначення справи до розгляду  секретарем судових засідань створюються та надсилаються  виклики до суду. Помічники  суддів допомагають суддям у підбірці нормативно-правової основи для рішень та у  створенні проектів рішень. Після завершення розгляду справа  передається до канцелярії суду для виконання судових рішень.  Ось такий ланцюг роботи апарату суду, де від якості роботи одного підрозділу безпосередньо залежить робота іншого.

Колектив апарату суду -  це працівники, які добросовісно виконують свої посадові обов’язки, дотримуються правил поведінки працівника суду.

Заступник керівника апарату суду Дмитрук Т.І.  багато років ефективно справляється з  посадовими обов’язками, окрім яких на неї покладено  обов’язки матеріально відповідальної особи, яку вона добросовісно виконує.

Помічники суддів: Даніленко Є.К., Натальчук О.А., Петрик В.В., Хабовець А.Л., Гук Ю.О., Дідківська В.І. – це досвідчені кадри, підготовлені  для поповнення рядів суддів.

 Секретарі судових засідань:  Дончик О.А.,  Бурлака А.І., Гримальська С.В., Притуляк І.І., Кучанська В.М., щоденно забезпечують своєчасне повідомлення сторін про розгляд справ, належне фіксування судового процесу та інше.

 Працівники канцелярії: консультант суду Чернявська О.В., старший секретар суду Тупиця В.В. секретарі  суду Головатюк Ж.І., Кравчук В.П.,  діловод Ющенко Л.С. належно опрацьовують вхідні документи та здійснюють виконання судових рішень.

 Не так давно  призначена на посаду консультанта суду по роботі з персоналом  Фурманська Ю.О., але  кваліфіковано веде  кадрову роботу.

 Спеціаліст з інформаційних технологій Кунянський М.П., на посаді з 2010 року, саме з часу запровадження  автоматизованої системи документообігу суду, тому досить досконало знає роботу програми,  завжди вміло надає  допомогу працівникам суду у вирішенні технічних проблем.

Належно виконують  свою роботу судові   розпорядники  Олійник І.В. та Гончар С.С., на яку, окрім своїх безпосередніх обов’язків, покладено  надзвичайно відповідальну  роботу по впорядкуванню архіву, з якою вона успішно справляється.

Також не можна оминути увагою технічних працівників Небелюк Н.М., Гаврилишину В.В., Мочульського В.І. та Пригоду М.В., які дбають про те, щоб в приміщенні було чисто, комфортно та тепло.

З метою підвищення правової культури населення  створений  веб-портал Бершадського районного суду, на якому  постійно оновлюється інформація про роботу суду, зміни в законодавстві та інша корисна інформація для громадян.

В цілях  забезпечення належного порядку та безпеки 05 грудня 2019 року  в Бершадському районному суді Вінницької області офіційно заступили на варту працівники Служби судової охорони.  

День суду – це професійне свято служителів Феміди. В Україні на державному рівні воно відзначається щорічно 15 грудня з 2000 року  

Тож  шановні судді, судді у відставці та працівники апарату суду, прийміть  щирі вітання з професійним святом! Натхнення, сил та наснаги у виконанні надзвичайно відповідальної справи на ниві правосуддя, міцного здоров’я, стабільності, терпіння та оптимізму!

 

 

Валентина ПРОКОПЕЦЬ

керівник  апарату Бершадського районного суду